Barkod Otomasyon Sistemler

Bir ürünü barkodlamanın temel amacı, belirli bir ürün hakkında tanımlama, zamanında muhasebe ve bilgi sağlanmasıdır. Barkod otomasyon sistemlerinde prosedür, ürünün kendisinde bir çıkartma, etiket kullanılan nakliye ambalajında belirtilen özel bir kodun oluşturulmasına yarar. Kod yapısı, ürünün adını, barkodun kayıtlı olduğu ülkenin adını ve diğer verileri içerir. Bir barkod tasarımı satın alırken, barkod otomasyon sistemleri tarafından tasarlanan serbest biçimli baskıyı destekleyen tanınmış üreticilerin modelleri tercih edilmelidir.

Barkodlu ürünlerin imalatında, bu ürünün performans ve işlevsellik marjı olan ekipman satın almak gerekir. Bu da o alandaki çalışmalarda daha da tasarruf etmenizi sağlayacak ve ticari ekipmanı birkaç yıl boyunca yükseltme ihtiyacını düşünmemenizi sağlayacaktır. Barkod otomasyon sistemleri ile sürekli olarak tasarımlar sağlıyor ve en uygun kalitedeki barkod sistemini sizler için oluşturuyoruz.

Barkodlama otomasyon sistemlerinin rahatlığı, ürün ve hizmet hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayan bilgi miktarını içeren sistem olmasıdır. Aynı zamanda, kod, örneğin diğer üreticilerin analogları arasında ürünleri tanımlamayı mümkün kılan benzersiz bir şifredir.

Perakende zincirlerinin raflarına ürün tedarik etmek isteyen üreticiler için malları barkod ile işaretlemek zorunlu hale geldi. Ancak barkodlama grafik standartlarının sayısı her yıl artmakta ve bu da işaretlerin oluşturulması ve basılmasının karmaşıklığına yol açmaktadır. Barkod türlerinin çeşitliliği, girişimcileri perakende pazarının teknik trendlerine ayak uydurmak için periyodik olarak yeni baskı ekipmanı satın almaya zorlamaktadır. Bu nedenle barkodlama otomasyon sistemleri kullanışlı hale gelmiştir.

Barkodlar, görüntü türüne göre iki kategoriye ayrılır:

  • Doğrusal
  • İki boyutlu tasarım

Satır kodları, dikey olarak düzenlenmiş satırlardan oluşan yatay bir satır şeklindedir ve 20-30 karakteri temsil eder. Şifreleme oldukça basittir.

İki boyutlu işaretler, birkaç sayfaya kadar karakter bilgisini şifreleyebilir, bu nedenle genellikle ürün özelliklerini birden çok parametreyle kodlamak için kullanılırlar. Başlangıçta, aslında birleştirilmiş doğrusal kodlar olan çok seviyeli iki boyutlu kodlar ortaya çıktı. Daha sonra, daha büyük miktarda bilgiyi şifreleyebilen özel işaretler geliştirilmiştir. Barkod otomasyon sistemleri ile neleri sağlayabilirsiniz?

  1. İlgili ekipmanın donanım yazılımını bir servis merkezi aracılığıyla güncelleyin. Bu yöntem minimum maliyet gerektirir ve en kabul edilebilir olan sistemdir.
  2. İstediğiniz formata uygun değilse yeni bir etiket tasarımı satın alabilirsiniz. Yerleşik barkod baskısına sahip gelişmiş ölçekli bir model satın almaktan daha ucuz olacaktır.

Barkod, herhangi bir kuruluş veya bireysel girişimci olabilen başvuru sahibinin talebinden sonra oluşturulur. Aynı zamanda, başvuru sahibi sicil memuruna barkodlarının oluşturulması gereken mal kalemlerinin bir listesini ve diğer belgeleri sağlamalıdır. Firma ve ürünlerle ilgili bilgiler tek bir veri tabanına girilir ve özgün kodlar oluşturulur. Barkod otomasyon sisteminin sağladığı benzersizlikleri ayrıca her bir kayıt kuruluşunun belirli bir kod aralığı kullanması ve aynı markayı başka ürünlere yeniden atamanın teknik olarak imkansız olmasından kaynaklanmaktadır. Başvuru sahibinin talebi üzerine barkod otomasyon sistemleri ile yapılan bitmiş kod ataması, birçok farklı biçimlerde sağlanır. Ayrıca, üretimde veya toptan satış noktasında kodların uygulanmasını otomatikleştirmek için özel ekipman satın almanız ve kurmanız gerekecektir. Barkod otomasyon sistemleri ile tüm bu uğraşlara son vererek son sisteme uyarlı etiketlere sahip olabilirsiniz. Tüm dünya ülkelerinde kullanılan en gelişmiş barkod otomasyon tekniklerine sahip sistemimiz her an sizlerin yanında!